Mai multe persoane au început miercuri pregătirile pentru un protest față de vizita președintelui american, Donald Trump, la Londra, programată pentru perioada 3-5 iunie, potrivit Mediafax citând Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

Protestatarii au umflat un balon înalt de șase metri care îl înfățișează pe Trump ca fiind un bebeluș portocaliu. Vizita lui Trump și a soției sale, Melania, care va avea loc la începutul lunii iunie, are loc la invitația Reginei Elisabeta.

Protestatarii sunt nemulțumiți față de atitudinea lui Donald Trump în cazul mai multor subiecte, cum ar fi încălzirea globală sau drepturile femeilor. Potrivit Reuters, balonul care îl înfățișează pe Trump a mai fost folosit de către protestatari și în timpul vizitei pe care liderul de la Casa Albă a făcut-o în 2018 la Londra. La acea dată, președintele american a declarat că protestatarii nu au vrut să facă altceva decât să îl facă să se simtă nedorit în Marea Britanie.

Donald Trump este doar al treilea președinte american invitat într-o vizită oficială de stat de către Regina Elisabeta, după George W. Bush în 2003 și Barack Obama în 2011.