Târgul internațional din capitala nord-coreeană, Phenian, care a început luni este probabil cel mai mare eveniment de acest gen susținut de Coreea de Nord. Au participat câteva sute de companii din țări precum China, Rusia, Pakistan și Polonia, scrie Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

Cea de-a 22-a ediție a târgului Pyongyang Spring International a început luni cu o ceremonie ținută de oficiali din sectorul economic, potrivit agenției de presă KCNA. Peste 450 de companii din Coreea de Nord, China, Rusia, Pakistan, Polonia și din alte regiuni și-au expus produsele.

Numărul participanților arată că acesta este cel mai mare târg organizat de Coreea de Nord, conform unei analize NK News. Printre participanții de anul acesta se află 216 companii din China.

"Cifrele arată un interes real al Chinei de a profita de oportunitățile de afaceri din Coreea de Nord, deși, tehnic, nu foarte multe pot fi puse în practică în contextul sancțiunilor curente asupra regimului", a declarat Oliver Hotham, director al NK News.

Oficialii nord-coreeni au deschis evenimentul printr-un discurs în care au afirmat că târgul reprezintă o șansă de cooperare economică și de schimburi de tehnologie între țările prezente.

Sancțiunile impuse Coreei de Nord ar interzice cele mai multe relații de afaceri cu aceasta, însă unele companii au afirmat că se pregătesc pentru momentul în care sancțiunile vor fi ridicate.