Președintele american Donald Trump i-a cerut fostului consilier Don McGahn să nu depună mărturie, în fața Congresului, în ancheta privind ingerințele ruse în alegerile prezidențiale americane, relateaază Mediafax, citând site-ul agenției Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

Avocatul acestuia a transmis că McGah va "respecta instrucțiunile președintelui" și nu va depune mărturie în fața Comisiei pentru Afaceri Judiciare din Camera Reprezentanţilor.

Comisia investighează dacă liderul de la Casa Albă a obstrucționat dovezile privind ingerințele ruse în alegerile prezidențiale din 2016.

Într-o scrisoare adresată comisiei, consilierul de la Casa Albă, Pat Cipollone a informat că McGahn nu se va prezenta la audiere în urma "imunității constituționale" și "pentru a proteja prerogativele Administrației Prezidențiale". În acest context, președintele comisiei, Jerrold Nadler, a declarat că Donald Trump încearcă din nou să afecteze justiția. Acesta a adăugat că marți va avea loc o reuniune a comisiei și că se așteaptă ca McGahn să fie prezent.

Un alt democrat din comisie, David Cicilline, a avertizat că dacă McGahn nu se va prezenta marți, parlamentarii americani vor trebui să ia o decizie privind punerea sub acuzare a lui Donald Trump.​