Guvernul SUA a slăbit luni sancțiunile asupra companiei Huawei, printr-o autorizație temporară acordată companiei, cu scopul de a ține sub control pierderile clienților Huawei, potrivit CNBS.

Logo HuaweiFoto: Hotnews

Departamentul pentru Comerț va permite companiei să achiziționeze mărfuri produse de firme americane, pentru a menține rețelele existente și pentru a oferi update-uri de software telefoanelor Huawei.

Cu toate acestea, companiei îi este în continuare interzis să cumperere componente americane pentru a construi noi produse fără obținerea licenței din partea producătorilor din SUA.

Potrivit declarației Secretarului pentru Comerț, guvernul american speră ca prin această mișcare să ofere mai mult timp furnizorilor de servicii de telecomunicații care depind de echipament Huawei să găsească alternative de colaborare. Autorizația acordată comapniei Huawei este valabilă 90 de zile.

Avocatul Kevin Wolf, fost oficial din cadrul Departamentului pentru Comerț a declarat: "Scopul pare să fie prevenirea prăbușirii internetului și a sistemelor computerizate și de telefonie mobilă. Nu este o capitulare. Este o chestiune de menaj." ​

The Wall Street Journal a informat că Google își va suspenda pentru moment planurile de a bloca accesul companiei Huawei la unele actualizări de sistem, citând o sursă apropiată companiei.