Președintele Venezuelei, Nicolas Maduro, a propus luni organizarea de alegeri parlamentare anticipate, în contextul în care Parlamentul de la Caracas este condus de opoziție, potrivit Reuters citat de Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

Opoziția, condusă de Juan Guaido, a câștigat alegerile parlamentare din 2015, iar propunerea lui Maduro de organizare a unui nou scrutin legislativ este văzută de către analiști ca fiind o încercare a acestuia de a reduce influența lui Juan Guaido și de a recâștiga controlul asupra Parlamentului Venezuelei.

În cazul în care nu ar avea loc alegeri anticipate, următorul scrutin pentru desemnarea membrilor Legislativului de la Caracas ar urma să aibă loc la finalul anului 2020.

Venezuela se află într-o criză politică din luna ianuarie, când Juan Guaido s-a proclamat președinte interimar, într-o încercare de a-l îndepărta de la putere pe președintele Nicolas Maduro. Statele Unite și mai multe țări europene l-au recunoscut pe Guaido ca președinte interimar, dar Maduro continuă să mențină controlul, cu ajutorul unor aliați precum Rusia și China.