O rachetă a căzut duminică în Zona verde din Bagdad, un sector ultrasecurizat unde se află ambasada SUA precum şi sediile guvernului şi parlamentului din Irak, au anunţat forţele de securitate irakiene, relatează AFP citat de Agerpres.

Bagdad, Irak (foto arhiva)Foto: Hotnews

Nu au fost înregistrate victime, au adăugat sursele citate într-un comunicat, fără a preciza care a fost ţinta atacului lansat în această zonă situată în centrul capitalei irakiene.

"O rachetă Katyusha a căzut în centrul Zonei verzi", se arată în comunicat. Potrivit unei surse de poliţie, informaţii preliminare se referă la un proiectil tras dintr-o "zonă părăsită'' aflată în sudul Bagdadului.

Zona verde a fost creată după invadarea Irakului în 2003 de către armata americană care a răsturnat de la putere regimul lui Saddam Hussein. În această zonă se află şi sediul ambasadei Marii Britanii.

Irakul, devastat de ani de violenţe şi de conflicte, între care unul împotriva grupării jihadist Statul Islamic, continuă să fie afectat de insecuritate. Cel mai recent atac, comis la 9 mai, s-a soldat cu opt morţi la Bagdad.

Pe fondul tensiunilor crescute cu Iranul, ţară învecinată cu Irakul, SUA şi-au au rechemat în urmă cu câteva zile diplomaţii neesenţiali de la ambasada din Bagdad şi de la consulatul din Erbil (nord), considerând că grupurile armate irakiene favorabile Iranului constituie o ameninţare iminentă la adresa personalului diplomatic american.