Ministrul de Externe al Arabiei Saudite, Adel al-Jubeir, a transmis că Arabia Saudită dorește să evite izbucnirea unui război în regiune, dar este pregătită să răspundă tuturor atacurilor venite din partea Iranului, relatează Reuters citat de Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

„Regatul Arabiei Saudite nu dorește izbucnirea unui război în regiune, nu asta căutăm”, a declarat Adel al-Jubeir în cadrul unei conferințe de presă.

„Vom face tot posibilul să evităm acest lucru, dar afirmăm faptul că în cazul în care cealaltă parte (Iranul, n.red.) alege un război, regatul va răspunde cu forță și determinare, se va apăra și își va apăra interesele”, a adăugat ministrul de Externe.

Regele Salman al Arabiei Saudite a invitat duminică liderii din Golf și ai Ligii Arabe să convoace la Mecca, pe 30 mai, o reuniune de urgență, în cadrul căreia să discute implicațiile atacurilor asupra unor instalații petroliere din Arabia Saudită, incident atribuit Iranului.

"Condițiile critice actuale necesită o poziție unificată a Ligii Arabe și a țărilor din Golful Persic față de provocările și riscurile întâmpinate", a anunţat într-un comunicat Ministerul de Externe din Emiratele Arabe Unite.

Două instalații petroliere din Arabia Saudită au fost vizate marți de un atac cu drone. Adjunctul ministrului saudit al Apărării a acuzat Iranul, joi, pentru ordonarea atacului, care ulterior a fost revendicat de rebelii houthi din Yemen.