Ministrul de interne italian, Matteo Salvini, a calificat duminică drept ridicole criticile Înaltului Comisariat al ONU pentru Drepturile Omului (UNHCR) împotriva unui proiect care vizează înăsprirea legislaţiei împotriva migraţiei în Italia, relatează AFP citat de Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

ONU, "o organizaţie internaţională care cere miliarde de euro contribuabililor, care are ca membri Coreea de Nord şi Turcia şi care dau lecţii Italiei despre drepturile omului? (...) Aproape că râdem", a declarat Salvini, vicepremier şi lider al Ligii (extrema dreaptă).

Un proiect de decret-lege care urmează să fie prezentat luni în Consiliul de miniştri propune să dea Ministerului de Interne puterea de a interzice prezenţa în apele teritoriale italiene a unei nave din motive de ordine publică.

Textul prevede, de asemenea, o amendă de 3.500 până la 5.500 de euro pentru fiecare migrant sosit în Italia şi pentru orice navă de salvare care nu a respectat instrucţiunile gărzilor de coastă competente în zona unde ar fi intervenit.

În scrisoarea adresată Ministerului italian al Afacerilor Externe, UNHCR solicită Italiei să nu aprobe acest nou proiect de decret-lege.

O navă închiriată de ONG-ul german Sea-Watch care naviga sub pavilion olandez, cu 47 de migranţi la bord, a staţionat în apropiere de insula italiană Lampedusa, la sud de Sicilia, fără a fi autorizată să intre în portul din insulă. Salvini a avertizat că nu va autoriza în niciun caz intrarea navei.