Prim-ministrul Australiei, Scott Morrison, şi-a anunţat sâmbătă victoria în alegerile legislative desfășurate în acestă țară, rezultatele arătând faptul că Alianţa Național Liberală este pe cale să se întoarcă la guvernare, relatează Mediafax citând CNN.

Scott MorrisonFoto: Captura YouTube

"Întotdeauna am crezut în miracole", a declarat el în faţa susţinătorilor săi din Sydney care sărbătoreau victoria. "Și în seara asta ne-am asigurat încă unul", a adăugat acesta.

A fost o întorsătură uimitoare întrucât sondajele de opinie din timpul campaniei indicau o victorie clară a Partidului Laburist. Analiștii spun acum că Laburiştii au pierdut un "vot imposibil de pierdut".

Flancat de soția și fiicele sale, premierul Scott Morrison și-a dedicat victoria surpriză "australienilor discreţi".

"Sunt australienii care au muncit din greu, au început o afacere, au început o familie, și-au cumpărat o casă", a spus el în uralele publicului.

"Aceștia sunt australienii discreţi care au câștigat o mare victorie în seara asta", a declarat Morrison.

Morrison s-a angajat să "se întoarcă la muncă" cât mai curând posibil. "Suntem o țară uimitoare de oameni uimitori. Dumnezeu să binecuvânteze Australia", a adăugat acesta.

Liderul opoziției australiene Bill Shorten a admis înfrângerea în faţa primului ministru Scott Morrison în scrutinul general din Australia, scrie Associated Press.

Shorten a făcut anunțul în faţa susținătorilor Partidului Laburist, sâmbătă seară, la Melbourne.

Shorten a spus: "Este evident că Partidul Laburit nu va putea să formeze următorul guvern, așa că, în interesul național, cu puțin timp în urmă, l-am sunat pe Scott Morrison pentru a-l felicita".

Sâmbătă, televiziunea australiană a anunţat victoria coaliției conservatoare a Partidului Liberal-Național al lui Morrison, care ar fi obţinut 74 din cele 151 de locuri din camera inferioară a Parlamentului, 65 de locuri pentru Partidul Laburist și 12 locuri au rămas nedecise.

Canalul 9 a anunţat 73 de locuri pentru coaliție, 61 pentru laburişti şi 17 nedecise.

Pentru formarea unui guvern majoritar sunt necesare 76 de locuri.