Cel puțin opt polițiști au murit, iar alți 12 au fost răniți în urma unui raid aerian efectuat în timpul unei confruntări cu talibanii în provincia Helmand din Afganistan, potrivit France 24 citate de Mediafax.

lupte civile afganistanFoto: YouTube

În timpul confruntării cu talibanii, polițiștii au solicitat sprijin aerian din partea forțelor armate. „Pot confirma că un raid aerian a lovit forțele de Poliție și, din nefericire, opt polițiști au fost uciși, iar alți 12 au fost răniți”, a declarat Omar Zwak, purtătorul de cuvânt al Guvernului provinciei Helmand. Bilanțul a fost confirmat și de purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne, Nasrat Rahimi. Acesta a mai anunțat că a fost declanșată o anchetă în acest caz.

France 24 informează că doar forțele afgane și cele americane lansează raiduri aeriene în Afganistan. Forțele americane nu au comentat incidentul. Atât forțele afgane și cele americane au intensificat atacurile aeriene împotriva talibanilor și a grupării teroriste Stat Islamic (ISIS) în ultimele luni.

Un incident similar s-a produs în 2017, când 16 polițiști afgani au fost uciși în urma unei erori produse în timpul unui raid aerian al forțelor americane.