Autoritățile din Norvegia au confirmat că reprezentanți ai Administrației Maduro și reprezentanți ai opoziției conduse de Juan Guaido au purtat negocieri la Oslo cu privire la posibile soluții pentru criza politică ce afectează țara sud-americană, informează Mediafax citând Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

Ministerul norvegian de Externe a anunțat, vineri, că negocierile dintre cele două părți sunt momentan la început. „Norvegia a avut contacte preliminare cu reprezentanți ai principalilor actori politici din Venezuela, ca parte a unei etape de explorare”, a informat Ministerul de Externe de la Oslo prin intermediul unui comunicat de presă, adăugând că țara scandinavă este în favoarea „căutării unei soluții pașnice pentru Venezuela”.

Potrivit Reuters, Administrația Maduro a informat în repetate rânduri că este deschisă dialogului și chiar a sprijinit discuțiile de la Oslo, însă reprezentanții opoziției rămân sceptici, deoarece Maduro ar mai fi folosit dialogul ca o tactică pentru a se menține cât mai mult timp posibil în fruntea țării.

„Președintele Nicolas Maduro și Revoluția Bolivariană își exprimă recunoștința pentru Norvegia și sprijinul său pentru dialog”, a postat vineri pe Twitter ministrul venezuelean de Externe, Jorge Arreaza.

Venezuela se află într-o criză politică din luna ianuarie, când Juan Guaido s-a proclamat președinte interimar, într-o încercare de a-l îndepărta de la putere pe președintele Nicolas Maduro. Statele Unite și mai multe țări europene l-au recunoscut pe Guaido ca președinte interimar, dar Maduro continuă să mențină controlul, cu ajutorul unor aliați precum Rusia și China.