O anchetă penală a fost deschisă în Franța, unde un doctor este acuzat de otrăvirea a 17 pacienți, scrie BBC News.

HotNews.roFoto: Hotnews

Procurorii francezi susțin că Frédéric Péchier, medic anesteziolog, a modificat pungile de anestezic ale colegilor săi, pentru a provoca situații de urgență în care să poată să își demonstreze talentul.

Péchier neagă toate acuzațiile, dar dacă va fi găsit vinovat riscă pedeapsa cu închisoarea pe viață. Avocatul său, Jean-Yves Le Borgne, a declarat pentru presă că investigația nu a dovedit nimic.

"Există o posibilitate ca Dr. Péchier să fi comis aceste crime, dar această ipoteză este nimic mai mult decât o ipoteză", a afirmat Borgne.

"Prezumpția de nevinovăție trebuie respectată."

Un judecător din Besançon a cerut investigarea lui Péchier în mai 2017, pentru acuzații legate de primele 7 cazuri de otrăvire. Doctorul a fost eliberat ulterior, dar i s-a restras dreptul de practică.

Săptămâna aceasta a fost interogat de poliție în legătură cu 66 de cazuri de stop cardio-respirator în timpul unor operații în care pacienții nu se aflau în categoria de mare risc. Ultimele acuzații la adresa sa fac referire la aceste cazuri, care au implicat pacienți cu vârste cuprinse între 4 și 80 de ani.

Procurorul Etienne Manteaux a spus presei locale că Péchier a fost numitorul comun al acestor cazuri.

"S-a aflat de cele mai multe ori în apropierea sălii de operație", a afirmat Manteaux și a diagnosticat rapid situația, "chiar și atunci când nimic nu ar fi indicat asupra unei supradoze de potasiu sau de anestezic local".

Péchier a negat toate acuzațiile.

"Oricare vor fi concluziile, cariera mea este terminată", a declarat acesta joi. ​