Senatul statului Missouri a aprobat o lege prin care aproape toate cazurile de întrerupere de sarcină devin ilegale, potrivit BBC News.

Proiectul de lege a trecut de Senatul condus de republicani cu 24 de voturi pentru și 10 împotrivă. Mai rămâne ca propunerea să treacă de camera inferioară și să obțină aprobarea guvernatorului republican Mike Parson pentru a putea fi implementată.

Dacă noua legea intră în vigoare, avorturile în cazurile sarcinilor care depășesc 8 săptămâni ar deveni interzise în cele mai multe cazuri, inclusiv în condițiile unui viol sau ale unui incest.

Senatorul democrat Jill Schupp a criticat dur proiectul de lege pentru faptul că "nu ia în considerare faptul că viețile femeilor ascund povești diferite". În același timp, senatorii republicani Senators Dave Schatz și Caleb Rowden au publicat o declarație prin care laudă noua legislație "pro-viață".

Votul a venit la câteva ore după ce guvernatorul Alabamei a semnat miercuri o interdicție aproape completă a intreruperilor de sarcină. Arkansas, Georgia, Kentucky și Ohio se află printre următoarele state care pregătesc noi reglementări legate de avort.

Cele mai multe proiecte de lege anti-avort au întâmpinat probleme legale, însă acest lucru reprezintă un avantaj pentru suporterii pro-viață, care speră că vor ajunge la Curtea Supremă pentru a contesta decizia din 1973 care a dus la legalizarea avortului.

Sub incidența noii legi, excepțiile nu vor fi făcute decât pentru cazurile de urgență medicală, iar doctorii care realizează procedura după depășirea termenului de 8 săptămâni vor risca pâna la 15 ani de închisoare. ​