Președintele american Donald Trump a dezvăluit joi un plan de reformare a securității frontierelor și migrației legale, cerând schimbări în favoarea imigranților tineri și educați în schimbul celor cu familii care au relații în Statele Unite, relatează site-ul postului CNN, citat de Mediafax.

Donald TrumpFoto: Twitter @realDonaldTrump

Măsurile cer acordarea unei atenții mai mare imigranților care dețin un set de abilități, care învață limba engleză și care trec un examen civic.

Planul nu menționează măsuri care să propună un statut legal pentru imigranții tineri, care sunt aduși în SUA încă de când sunt copii. "Propunerile noastre au fost construite pe istoria bogată a imigranților în țara noastră, în timp ce încearcă să consolideze relațiile de cetățenie care ne aduc împreună ca famillie", a declarat Donald Trump. "Dacă, pentru un motiv anume, posibil politic, nu vom convinge democrații să aprobe acest plan bazat pe merit, atunci îl vom aproba după următoarele alegeri, când vom recupera controlul asupra Camerei Reprezentanților, vom păstra Senatul și desigur președinția", a adăugat Donald Trump.

Planul a fost dezvoltat de consilierul și ginerele liderului de la Casa Albă, Jared Kushner, și de Stephan Miller, un consilier pe probleme privind imigranții.