Noi polemici între Austria și Italia: după cancelarul Kurz, care a invitat Italia să respecte normele europene și să reducă în mod activ datoria enormă, a sosit rândul ministrului austriac al finanțelor, Hartwig Löger (ÖVP) care, într-un comunicat de presă trimis în ajunul Eurogrupului, a comentat cuvintele vicepremierului Matteo Salvini, care s-a pregătit să depăşească pragul de 3% în raportul dintre deficit / PIB și pe cel de 130-140% al datoriei, potrivit Rai News si Rador.

Matteo SalviniFoto: Agerpres/EPA

"Nu suntem pregătiţi să plătim datoriile Italiei. Împingând cu bună ştiinţă spirala datoriilor italiene, nu mai poate fi exclus faptul că Italia va deveni a doua Grecie", a declarat ministrul de finanțe austriac Löger într-un comunicat citat de ziarul 'Südtirol News'. Declarații care au provocat reacția fermă a ministrului economiei italiene, Giovanni Tria: "Italia nu cere nimănui să-i plătească propria datorie".

"Cred că oamenii trebuie să gândească înainte de a vorbi. Este un sfat pe care îl dau celor care au făcut acele declaraţii'', a spus Tria.