Adjunctul ministrului saudit al Apărării a acuzat Iranul, joi, pentru ordonarea unui atac cu drone asupra unor instalaţii petroliere din Arabia Saudită, care ulterior a fost revendicat de rebelii huthi din Yemen, relatează Mediafax citand site-ul agenției Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

Atacul demonstrează că "aceste grupări reprezintă o unealtă pentru regimul din Iran, care vrea să își implementeze agenda expansionistă", a declarat prințul Khalid bin Salman.

"Actele de terorism, cerute de regimul de la Teheran și desfășurate de huthi, împiedică eforturile politice", a adăugat acesta. Rebelii huthi au revendicat atacul cu drone de marți, asupra conductei Est-Vest, în urma căruia a fost declanșat un incendiu, dar despre care Riyadh a informat că nu a întrerupt exporturile. Gruparea a negat că atacul ar fi fost cerut de Iran și a informat că dronele sunt create local.

Teheranul neagă, de asemenea, că ar furniza arme rebelilor huthi din Yemen. "Rebelii huthi sunt o parte integrată în Gărzile Revoluționare din Iran și le urmează ordinele", a acuzat ministrul pentru Afaceri Externe, Adel al-Jubeir. Arabia Saudită susţine că instalaţii petroliere au fost atacate în contextul tensiunilor dintre Iran şi Statele Unite.