Preşedintele SUA, Donald Trump, a exprimat speranţa, joi seară, că nu se va ajunge la război cu Iranul, pe fondul tensiunilor legate de programul nuclear al Administraţiei de la Teheran, scrie Mediafax.

Donald TrumpFoto: YouTube

Întrebat, la Washington, dacă intenţionează să ajungă la un război cu Iranul, Donald Trump a răspuns, potrivit agenţiei Reuters: "Sper că nu". Donald Trump a făcut această declaraţie înaintea întrevederii de la Casa Albă cu preşedintele Elveţiei, Ueli Maurer.

Preşedintele SUA vrea să creeze un canal de comunicare cu Iranul prin intermediul Elveţiei, urmând să discute despre acest lucru cu omologul său elveţian.

De altfel, Nancy Pelosi, preşedintele Camerei Reprezentanţilor a afirmat joi seară că administraţia Donald Trump nu are aprobarea Congresului pentru a lansa o acţiune militară împotriva Iranului.

Nancy Pelosi, unul dintre liderii Partidului Democrat (opoziţie), a afirmat că este mulţumită că Donald Trump pare să prefere o abordare diplomatică în criza cu Iranul. "Îmi place ceea ce aud din partea preşedintelui, deşi nu îl încântă deloc acest lucru", a declarat Nancy Pelosi, citată de agenţia Reuters.

Administraţia Trump a refuzat până acum cererile de a oferi informaţii Congresului despre criza nucleară iraniană. "Este vorba de o abordare care nu este corcetă, întrucât avem responsabilităţi, în Constituţie, responsabilitatea de a declara un război aparţine Congresului, deci, consilierii prezidenţiali sper că vor admite că nu au nicio aprobare pentru a merge înainte", a argumentat Nancy Pelosi.