Prințul Harry al Marii Britanii a primit despăgubiri "substanțiale" și scuze publice din partea unei agenții de presă ai cărei fotografi au publicat imagini ale locuinței acestuia, a anunțat palatul Buckingham, reședința oficială a reginei Elizabeth a II-a, într-un comunicat citat de Reuters, citat de Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

Avocatul prințului a spus că reporteri ai Splash News and Picture Agency au realizat fotografii și înregistrări video cu locuința din Oxfordshire, centrul Marii Britanii, a lui Harry. Imaginile au fost realizate dintr-un elicopter care a survolat reședința ducilor Harry și Meghan de Sussex.

Cei doi au fost nevoiți să se mute după ce au fost realizate imaginile, din motive de securitate, potrivit avocatului.

Ducii de Sussex reprezintă un subiect de mare interes pentru presa din Marea Britanie, fiind tratați ca niște staruri de la Hollywood. Ei au cerut presei în numeroase rânduri să le fie respectat dreptul la viață privată.

Fotografii Splash - una dintre cele mai mari agenții specializate în informații despre vedete - au reușit să fotografieze inclusiv interiorul unor camere din acea locuință. Fotografiile au fost publicate de cotidianul The Times și alte site-uri.

Reprezentanții Splash au declarat că decizia de a fotografia locuința a fost "o eroare de judecată".

Harry și fratele său, prințul William, nu au făcut un secret din faptul că nu suportă presa, după moartea mamei lor, prințesa Diana, în 1997, într-un accident de mașină produs pe când era vânată de paparazzi la Paris.

La începutul lunii, Harry și Meghan au renunțat la ședința foto în fața jurnaliștilor cu ocazia nașterii fiului lor, un obicei respectat de membrii familiei regale de peste 40 de ani.

Anul trecut, Harry și Meghan au permis accesul unui singur reporter la capela St. George de la castelul Windsor unde a avut loc ceremonia lor de căsătorie.

La rândul lor, William și soția sa au câștigat procesul intentat unei reviste franceze, după ce aceasta a publicat fotografii topless ale ducesei Kate de Cambridge, în 2012.