Liderul spiritual suprem din Iran, ayatolahul Ali Khamenei, s-a referit la intensificarea activităţii militare a SUA în regiune arătând că "Nu va fi război cu Statele Unite. Dar şi să te aşezi la masa negocierilor cu această ţară este ca şi cum ai bea otravă", potrivit Haberturk, citat de Rador.

Ali KhameneiFoto: Agerpres

Khamenei a participat la o reuniune a responsabililor de rang înalt din Iran, ocazie cu care a afirmat că "Nu va fi război cu SUA. Nici noi nu vrem război, nici ei nu vor. SUA ştiu că războiul nu este în interesul lor. Dacă va exista un conflict, va fi un conflict al voinţelor iar voinţa noastră va fi mai puternică. Singura opţiune a naţiunii iraniene este să se împotrivească Statelor Unite iar SUA vor trebui să facă pasul înapoi".

"A negocia cu SUA este ca şi cum ai bea otravă"

Numind propunerea de negociere lansată de Casa Albă "o dublă otravă", Khamenei a arătat că "Niciun iranian cu capul pe umeri nu va face negocieri privind liniile forte. SUA doresc negocierea liniilor noastre forte. De exemplu, vor să negocieze raza de acţiune a rachetelor noastre. Adică vor ca dacă mâine ne atacă, noi să nu avem rachete cu rază de acţiune suficient de lungă încât să le lovim bazele".

"Nimeni să nu se teamă de părerea SUA"

Statele Unite au nevoie să facă tam-tam însă "Nimeni să nu se teamă de părerea SUA, ar fi o mare greşeală. Super puterile fac mult tam-tam, dar în realitate puterile lor sunt mult mai mici", a mai arătat Khamenei.

Reacţie dură faţă de ţările Golfului

Referindu-se, fără a da nume, la Arabia Saudită şi Emiratele Arabe Unite, ayatolahul Khamenei a afirmat că "Ţările din jurul Golfului Persic au cheltuit miliarde de dolari împotriva noastră dar nu au putut face nimic".