Un cetățean israelian a fost reținut după ce l-a scuipat pe ambasadorul polonez în Israel, a anunțat miercuri poliția israeliană, pe fondul relațiilor tensionate dintre cele două țări, scrie AFP.

Tel Aviv Foto: Hotnews

Diplomatul, Marek Magierowski, se afla în mașina sa când un bărbat s-a apropiat și l-a scuipat, marți, a declarat un purtător de cuvânt al poliției, Micky Rosenfeld. Incidentul a avut loc în plină zi, în apropiere de ambasada Poloniei la Tel-Aviv.

Suspectul, un bărbat de 65 de ani din Herzliya, lângă Tel-Aviv, a fost arestat în apropiere de ambasadă, a spus acest purtător de cuvânt.

Ambasadoarea Israelului în Polonia, Anna Azari, a fost convocată la Ministerul Afacerilor Externe din Varșovia, a spus Ewa Suwara, purtător de cuvânt al ministerului.

Purtătorul de cuvânt al Afacerilor externe israeliene Emmanuel Nahshon a exprimat "totala simpatie pentru ambasador și șocul în fața acestei agresiuni".

Incidentul are loc într-o perioadă de crispare permanentă în relațiile dintre Israel și Polonia. Polonia a anunțat luni că a anulat vizita unor responsabili israelieni din cauza intenției acestora de a ridica chestiunea restituirii bunurilor evreilor dispăruți în Holocaust, un dosar considerat închis de Varșovia.