Compania Facebook a anunțat marți că va reglementa mai dur caracteristica de live streaming a platformei, chiar înainte de întâlnirea cu liderii mondiali, convocată pentru stabilirea unor căi de diminuare a violenței online, scrie Reuters.

Logo-ul FacebookFoto: HotNews.ro

Atacul armat din orașul Christchurch, din martie, a fost transmis live prin intermediul aplicației de social media. În urma tragediei, liderii mondiali au cerut companiilor de tehnologie să își asume o responsabilitate mai mare în lupta împotriva extremismului prezent pe platformele de socializare.

Facebook a declarat că va introduce o politică nouă pentru utilizarea opțiunii de live streaming, restricționând temporar accesul persoanelor care au încălcat anterior regulile cele mai importante ale platformei. Cei care se află la prima abatere vor avea accesul suspendat pentru o anumită perioadă de timp, potrivit declarațiilor companiei.

Prim ministrul Noii Zeelande, Jacinda Ardern, susține că schimbarea este legată de o componentă cheie a unei inițiative împotriva violenței online, numite "Christchurch Call".

"Decizia companiei Facebook de a impune limite opțiunii de live streaming este un prim pas pentru ca aplicația să nu mai fie folosită ca un instrument pentru terorism și arată că inițiativa Christchurch Call este luată în serios", a afirmat Ardern.