Luna aceasta, compania Boeing nu a primit deloc comenzi, deși singurul model care a avut probleme de siguranță a fost Max 737, care este reținut la sol din martie, potrivit CNN.

Avioane Boeing 737 MAXFoto: boeing.com

Raportul companiei a arătat că au mai existat cereri pentru alte modele de aeronavă la sfârșitul lunii martie, în ciuda tragediilor în care a fost implicat modelul 737 Max. Lufthansa a comandat 20 de avioane 787, iar British Airways a solicitat 18 avioane 777X.

În luna aprilie însă, Boeing nu a înregistrat nicio comandă nouă, iar problema de siguranță a modelului 737 Max ar putea reprezenta motivul pentru acest lucru, potrivit lui Philip Baggaley, analist de credite pentru sectorul de transporturi din partea firmei Standard & Poor. Acesta crede că firmele aeriene așteaptă ca Boeing să scadă prețurile, în contextul dificultăților pe care le-a întâmpinat din cauza modelului Max.

"Dacă Boeing va ajunge să facă o înțelegere cu clienții legată de compensațiile pentru reținerea la sol a modelului Max 737, cel mai probabil nu va fi vorba despre bani gheață. S-ar putea să fie vorba de scăderea prețului pentru viitoarele achiziții", a adăugat acesta.

Directorii mai multor companii, printre care Norwegian Air și United Airlines (UAL), au declarat că se așteaptă să ajungă la un acord cu Boeing referitor la o formă de compensație pentru reținerea la sol a avioanelor 737 Max.

Pe lângă acestea, Paris Air Show va avea loc luna viitoare. În cadrul acestui eveniment este anticipată apariția unor noi cereri. ​