Adunarea constituantă a Venezuelei, apropiată de președintele Nicolas Maduro, a ridicat marți imunitatea altor cinci deputați ai Adunării Naționale controlate de opoziție, aducând la 14 numărul parlamentarilor care vor fi judecați pentru rebeliune, a anunțat constituanta, conform AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

Curtea Supremă a țării, suspectată de a fi sub comanda lui Maduro, îi acuză de sprijinirea apelului larevoltă militară dinpartea liderului opoziției, Juan Guaido. Trei dintre cei 14 deputați s-au refugiat în reședințe diplomatice, iar alții au fugit în Columbia vecină.

Liderul opoziției dinVenezuela Juan Guaido a acuzat marți putereacă încearcă să reducălatăcere Adunarea Națională, în timp ce forțele de securitate au blocat accesul în Parlament.

Marți dimineață, efective de poliție, Garda Națională Bolivariană, un corp militarizat și serviciile de informații, Sebin, au înconjurat Parlamentul, unde opoziția are majoritatea, interzicând accesul.

„Astăzi, Palatul Legislativ Federal este ocupat de armată. (Puterea) poate avea forțabrută, dar nu a convins (...). Tot ceea ce le rămâne este persecuția, hărțuirea și ridicarea imunității" parlamentarilor, a declarat Juan Guaido, președinte interimar recunoscut de către cincizeci de țări, inclusivStatele Unite.

Deputații planificau să includă pe ordinea de zi o dezbatere privind urmărirea penală a 14 dintre colegii lor pentru implicarea lor în revoltadin 30 aprilie. Dar, în fața imposibilității de a țineședința marți, Juan Guaido a anunțat reluarea activității pentru a doua zi.