"Teheranul se află în spatele atacului celor două nave petroliere saudite", acuză consilierul american pentru securitate naţională, John Bolton. Potrivit unor funcţionari americani citaţi de presă, estimările preliminare ale forţelor armate americane ar indica că explozibilul folosit împotriva navelor saudite ar fi iranian. Navele au fost sabotate în apele teritoriale ale Emiratelor Arabe Unite şi chiar Emiratele le-au cerut Statelor Unite să asiste ancheta, scrie La Stampa citată de Rador.

HotNews.roFoto: Hotnews

Ministrul interimar al apărării, Patrick Shanahan, îi prezintă lui Donald Trump o actualizare a planului militar care prevede mobilizarea a cel mult 12.000 de soldaţi americani în Orientul Mijlociu, în cazul în care Iranul ar ataca forţele americane sau şi-ar accelera activitatea nucleară, potrivit ziarului "The New York Times", care citează unele surse conform cărora revizuirea şi actualizarea planului reflectă linia dură a consilierului pentru securitate naţională, John Bolton.

"The New York Times" vorbeşte despre reuniunea de joia trecută - a principalilor consilieri pentru securitate, la care secretarul interimar al apărării, Patrick Shanahan, a prezentat un plan militar actualizat, care prevede trimiterea trupelor în cazul în care Iranul ar ataca forţele americane sau şiar intensifica activitatea în domeniul armamentului nuclear.

Actualizarea, care este semnată de un grup condus de consilierul pentru Securitate Naţională, John Bolton, nu vorbeşte despre o invazie terestră a Iranului, care ar necesita un număr mare de trupe, au explicat funcţionarii intervievaţi de NYT. Totuşi, este vorba despre o forţă care se apropie mult de cea angajată de George W. Bush pentru invadarea Irakului.