Arabia Saudită a numit "atacul terorist" împotriva a două petroliere din apropierea apelor teritoriale ale Emiratelor Arabe Unite, o amenințare la adresa siguranței maritime, spunând că reflectă slaba securitate regională și internaționala, a informat marți agenția Saudi Press citată de Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

Într-o declarație, preluată de agenție, cabinetul saudit a declarat că este "responsabilitatea comună a comunității internaționale de a menține securitatea maritimă și securitatea petrolierelor în anticiparea oricăror efecte asupra piețelor energetice și a pericolului asupra economiei mondiale".

Cabinetul Arabiei Saudite a declarat că operațiunile de sabotaj împotriva a două stații de pompare a conductelor petroliere East-West au vizat, marți, nu numai regatul, ciși securitatea aprovizionării cu petrol la nivel mondial și economia mondială, a informat Agenția Saudită de presă.

Cabinetul, după o întâlnire condusă de regele Salman dinArabia Saudită, a subliniat într-o declarație "importanța de a se opune tuturor organizațiilor teroriste care efectuează astfel de acte de sabotaj, inclusiv militiilor Houthi susținute de Iran".