Felina a atacat o fetiță de patru ani și pe tatăl acesteia printr-un gard la Ferma de Lei Weltevrede din Africa de Sud. Incidentul s-a petrecut duminică, atunci când Dina-Marie de Beer, în vârstă de patru ani, a fost lăsată în stare critică după ce s-a apropiat prea mult de cușca leilor, scrie The Independent.

LeoaicăFoto: Pixabay

Tatăl fetiței, Pieter, s-a ales cu răni minore atunci când leoaica l-a înșfăcat și pe el în timp ce bărbatul încerca să își apere fiica.

Familia s-a hotărât să meargă în parcul cu lei pentru că Dina dorea să hrănească puii de leu. Chiar în acel moment, o leoaică i-a înșfăcat capul fetei. Scalpul copilului a fost sfâșiat, iar una dintre ghearele felinei i-a penetrat capul.

Un ghid al fermei a confirmat atacul și a precizat că fata și cu tatăl ei „s-au apropiat prea mult, iar leul i-a apucat prin gard”. A mai spus că speră ca fetița să se „recupereze rapid”.

La Ferma de Lei Weltevreden au mai fost incidente și în trecut. În anul 2010, două surori au fost atacate tot de o leoaică. Proprietarul fermei, Nico Roets, a declarat că leii sunt animale periculoase și sălbatice, adăugând că „uneori felinele se joacă un pic cam dur.”

Turiștii fac de obicei selfie-uri sau hrănesc animalele prin garduri. Humane Society International a avertizat că animalele din captivitate nu primesc suficientă mâncare și nu sunt hrănite corespunzător.

În Africa de Sud sunt aproximativ 8.000 de lei în captivitate, aflați în 260 de ferme comparativ cu numărul mic de feline (3.000) care se mai află libere, în sălbăticie.