Secretarul General al ONU, Antonio Guterres, intenționează să formuleze un plan global de combatere a discursului urii, potrivit declarațiilor sale oferite marți, în timpul unei vizite la o moschee din Noua Zeelandă, scrie Reuters.

Antonio GuterresFoto: Captura YouTube

Guterres a vizitat moscheea Al Noor din orașul sudic Christchurch, unde 40 de oameni au murit în urma atacului armat din 15 martie.

"Discursul urii se răspândește, iar discuțiile publice devin din ce în ce mai aspre", a afirmat Guterres în timpul vizitei.

"Rețelele social media sunt exploatate ca platforme pentru bigotism. Trebuie să arătăm solidaritate ca răspuns la această creștere periculoasă a urii."

Gutteres a anunțat și că a cerut consilierului special ONU, pentru prevenția genocidului, să formeze o echipă pentru dezvoltarea unui plan global de acțiune împotriva discursului urii.

Vizita sa în Noua Zeelandă vine în contextul în care prim ministrul Jacinda Ardern se pregătește să fie una dintre gazdele unei întâlniri ținute în Franța în care va fi discutată combaterea formelor de violență online.

După vizita sa de trei zile în țara insulară, Secretarul General se va întâlni cu liderii din Pacific în Fiji pentru a discuta despre schimbările climatice.