Sri Lanka a suspendat parțial ora stingerii impusă la nivel național în urma unor episoade de violență îndreptată împotriva musulmanilor, dar forțele de securitate vor răspunde utilizând forța maximă în cazul unor noi incidente, scrie BBC News.

HotNews.roFoto: Hotnews

Poliția a anunțat că ora stingerii va fi în continuare respectată în provincia nord-vestică până la apariția unor noi dispoziții. Moschei și magazine deținute de persoane musulmane au fost vandalizate sau incendiate, iar un bărbat musulman a fost ucis.

În mai multe orașe poliția a tras focuri de armă și a utilizat gaz lacrimogen pentru a împrăștia mulțimea. Tensiunile sunt în creștere de la atacurile cu bombă din duminica Paștelui, în care au fost ucise 250 de persoane.

Șeful Poliției, Chandana Wickramaratne, a avertizat în timpul unei transmisiuni TV live că ofițerii vor răspunde folosind forța maximă în cazul în care civilii vor deveni violenți.

Prim ministrul Ranil Wickremesinghe a cerut luni oamenilor să rămână calmi, insistând asupra faptului că agitația actuală îngreunează ancheta evenimentelor de luna trecută.

"Vrem să anunțăm că guvernul este determinat să controleze situația", a declarat Shiral Lakthilaka, un consilier al președintelui, pentru BBC.