Steven Anderson, un predicator controversat american care conduce o biserică baptistă și își exprimă în mod deschis opiniile anti-gay și antisemite, a devenit prima persoană interzisă în Irlanda în ultimii 20 de ani, scrie BBC.

Declaratiile lui Anderson sunt criticateFoto: Captura Youtube.com

Împotriva lui Anderson a fost creată și răspândită o petiție online care a obținut 14 000 de semnături și prin care se cerea interzicerea lui în Irlanda. Conform informațiilor de pe site-ul său, el urma să predice la Dublin pe 26 mai.

Steven Anderson este unul dintre cei mai controversați predicatori ai Americii. El s-a născut și a crescut în Sacramento, California, și a înființat o biserică baptistă în decembrie 2005, în casa lui din Arizona, în camera de zi.

Ministrul Justiției din Irlanda, Charlie Flanagan, a semnat un ordin de excludere pentru Anderson, având ca termen data de 10 mai, în temeiul Legii privind imigrația din 1999. Este pentru prima oară când a fost dată o ordonanță de excludere de la adoptarea acestei legi, acum 20 de ani.

Anderson a fost interzis din mai multe țări, inclusiv în Marea Britanie.

În 2009 Anderson a provocat un scandal în Statele Unite după ce a declarat, în repetate rânduri în interviuri, că se roagă pentru moartea fostului președinte Barack Obama.