Un ajutor al Papei Francisc a coborât într-o canalizare din Roma pentru a reporni alimentarea cu electricitatea a sute de persoane fără casă care trăiesc într-o clădire nefolosită a statului italian, scrie Guardian.

Konrad KrajewskiFoto: Captura YouTube

Cardinalul Konrad Krajewski a rupt duminică sigiliul poliției pentru a reporni electricitatea furnizată în clădirea unde trăiesc 450 de oameni, printre care și 100 de copii. Aceștia rămăseseră fără lumină și apă caldă pe 6 mai, potrivit presei italiene.

”Am intervenit personal pentru a reporni contorul. A fost un gest disperat. Sunt peste 400 de oameni fără electricitate, familii și copii”, a spus Krajewski, cel care face acte de caritate în numele papei.

”Cardinalul ”a fost deplin conștient de posibilele consecințe legale și a acționat cu convingerea că a fost necesar să facă acest lucru pentru binele acelor familii”, au declarat surse din Vatican pentru agenția de știri Adnkronos.

Ministrul de interne Matteo Salvini a declarat că speră că ajutorul papal va achita factura neplătită de electricitate de circa 300.000 de euro.

Călugărița Adriana Domenici, care ajută persoane fără adăpost, a povestit că, pe 6 mai, când a fost tăiată energia electrică a clădirii, l-a sunat pe Krajewski pentru a-i cere ajutorul. Ea a spus că atunci când angajații companiei de electricitate s-au întors să întrerupă iar alimentarea, ei au găsit un bilet lăsat de Krajewski, așa că au renunțat.

Postul ocupat de Krajewski a constat, timp de sute de ani, în împărțirea de pomeni către săraci, dar papa Francisc l-a transformat într-o slujbă caritabilă cu o abordare caritabilă mai implicată și apropiată de cei aflați în nevoie.