Doctori din toată lumea, stabiliți în UK, iau în considerare stabilirea în alte țări, din cauza taxelor prea mari. Legile imigrației îi obligă pe aceștia să plătească mii de lire pe an pentru viza de muncă și 400 de lire anual pentru ei și pentru fiecare membru al familiilor lor pentru a fi incluși în Serviciul Național de Sănătate (NHS), potrivit The Guardian.

SpitalFoto: AGERPRES

Peste 500 de doctori din afara Uniunii Europene și-au exprimat îngrijorarea în cadrul campaniei EveryDoctor, condusă de o organizație a medicilor care are ca scop îmbunătățirea condițiilor de lucru în domeniul sănătății.

"Deși NHS are nevoie de mai mulți doctori, aceste politici trimit mesajul conform căruia doctorii care vin cu viză sunt angajați de mâna a doua, nedoriți și inlocuibili", a declarat un doctor indian din cadrul NHS.

Dacă povara financiară nu este diminuată, deficitul de medici din NHS, care este deja unul destul de mare, va crește, afectând spitalele și serviciile medicale din toată Marea Britanie.

Dr Julia Patterson din partea EveryDoctor declară: "NHS recrutează activ doctori din alte țări și totuși în momentul în care acești indivizi foarte bine pregătiți ajung în UK, sunt tratați foarte prost."

Organizațiile NHS susțin solicitarea campaniei EveryDoctor către Ministerul de Interne.

"Operăm pe o piață internațională foarte competitivă. Orice lucru - inclusiv suprataxele - care ar face mai dificilă venirea personalului din afară nu este de ajutor", susține Chris Hopson, director executiv al NHS Providers.

Ministerul de Interne a lăudat rolul lucrătorilor veniți din afară în cadrul NHS, dar neagă faptul că aceștia ar trebui să fie scutiți de suprataxe.

"Este corect ca ei să contribuie la bunul mers al NHS, așa cum o fac și alți furnizori de serviii publice esențiale, precum profesorii. Veniturile din taxele de imigrație și de aplicare pentru cetățenie sunt vitale pentru un sistem sustenabil al imigrației și pentru minimizarea costurilor pe care plătitorii de taxe trebuie să îl suporte".