Sri Lanka a anunțat luni că unele rețele de social media și aplicații de mesagerie sunt blocate temporar, în urma unor atacuri care au avut ca țintă moschei și afaceri deținute de persoane musulmane, scrie Reuters.

Biserica, dupa explozie. Sri LankaFoto: Facebook

Câteva zeci de oameni au aruncat cu pietre în lăcașuri de cult și magazine musulmane, iar un bărbat a fost bătut în orașul Chilaw duminică, în contextul unei dispute care a început pe Facebook.

Autoritățile au declarat că l-au arestat pe autorul postării de pe Facebook, un bărbat în vârstă de 38 de ani, numit Abdul Hameed Mohamed Hasmar. Comentariul lui ("1 day u will cry") a fost interpretat ca un mesaj de amenințare la adresa creștinilor.

Forțele de ordine au arestat și un grup de bărbați care ar fi atacat magazinul unui proprietar musulman. Purtătorul de cuvânt al armatei, Sumith Atapattu, a afirmat că oamenii din districtul respectiv, cu majoritate budistă, au cerut eliberarea acestora.

"Pentru a menține situația sub control, poliția a impus o oră de stingere", a adăugat Atapattu.

Aceste incidente sunt cele mai grave forme de violență care apar de la atacurile cu bombă de acum trei săptămâni, în urma cărora 250 de persoane au murit. Sri Lanka a blocat temporar rețelele social media, în încercarea de a opri răspândirea știrilor false și a zvonurilor.