Mike Pompeo, secretarul de Stat al SUA, și-a anulat vizita la Moscova, programată luni, urmând ca marți să se întâlnească la Soci cu omologul său rus, Serghei Lavrov, și cu președintele Rusiei, Vladimir Putin, informează Mediafax, citând Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

Șeful diplomației americane se va opri luni la Bruxelles unde va purta discuții despre Iran și alte chestiuni cu oficialii europeni, după care se va îndrepta spre orașul rus Soci de la Marea Neagră, a declarat un oficial SUA sub protecția anonimatului.

Preşedintele Donald Trump a decis retragerea SUA din Acordul atomic semnat de marile puteri cu Iranul. Marea Britanie, Germania, Franţa, China şi Rusia doresc să menţină Acordul nuclear cu Teheranul. Din cauza sancţiunilor americane, Iranul a avertizat miercuri că ar putea renunţa la unele condiţii ale Acordului nuclear, acțiune criticată ferm de puterile europene.

În cursul vizitei sale în Rusia, prima de la preluarea funcției de secretar de Stat, Pompeo va reitera preocupările Washingtonului în legătură cu rolul Moscovei în Venezuela și Siria, încălcarea unor prevederi ale Tratatului Forțelor Nucleare Intermediare (INF), cât și privind ingerințele ruse în alegerile din SUA, a afirmat un alt oficial american.