Despăgubirile oferite familiilor celor 346 de victime ale tragediilor în care aeronavele Boeing Max au fost implicate vor fi calculate și în funcție de cât timp au petrecut victimele știind că avionul nu mai poate fi redresat, scrie The Tekegraph.

Boeing 737-9 MAXFoto: Wikipedia

Avocații din partea familiilor victimelor au declarat că suma oferită ca despăgubire de compania aeriană va fi calculată în funcție de timpul pe care victimele l-au petrecut știind că tragedia este inevitabilă.

Primul avion de pasageri, Lion Air Flight 610, s-a prăbușit în Marea Java, la 12 minute după decolarea din Jakarta, pe 29 octombrie 2018. La 6 luni după, pe 10 martie, un avion de la Ethiopian Airlines s-a prăbușit la 6 minute după decolare. În ambele cazuri modelul aeronavei era același (Max 8) și toți pasagerii aflați la bord au murit.

Experții susțin că Boeing ar putea să fie nevoită să plătească sume în valoare de peste 1 miliard de dolari, dacă va fi dovedit că firma știa că acest model avea probleme de siguranță. Până în momentul de față, 30 de procese au fost intentate de familiile victimelor.

La începutul acestei luni, Dennis Muilenburg, CEO al companiei Boeing, a recunoscut că sistemul automat de control al zborului a jucat un rol în cele două prăbușiri.