Unul dintre consilierii economici ai președintelui Trump a admis că președintele american a greșit sugerând că statul chinez va suporta tarifele pentru bunurile pe care le exportă în SUA, scrie BBC News.

Larry KudlowFoto: wikipedia

Larry Kudlow, directorul Consiliului Economic Național, a recunoscut că afacerile americane vor plăti taxa pe import. Acesta a declarat că "ambele părți vor avea de suferit" din cauza conflictului dintre cele două state.

Trump a postat un mesaj vineri pe Twitter, anunțând că tarifele pentru bunuri chinezești în valoare de 250 de miliarde de dolari vor fi plătite de China. Președintele a susținut că nu este necesar ca SUA să se grăbească să ajungă la un acord comercial cu China, din moment ce Trezoreria SUA beneficiază de aceste "plăți masive".

Cu toate astea, duminică, într-un interviu pentru Fox News, Kudlow a afirmat că afacerile americane vor suporta tarifele pe mărfurile aduse din China, iar costul se va extinde până la consumatori dacă firmele vor regla prețurile în funcție de noile tarife.

Kudlow consideră și că tarifele vor avea un impact asupra economiei chineze, din moment ce costurile mai mari vor reduce cererea americană pentru mărfurile chinezești.

Este foarte probabil ca negocierile dintre SUA și China să fie reluate în Beijing, iar Kudlow a afirmat că există o "posibilitate mare" ca Trump să se întâlnească cu președintele chinez Xi Jinping la summitul G20 din Japonia, care are loc la sfârșitul lunii iunie. ​