Președintele american Donald Trump a declarat că Statele Unite sunt „în poziția dorită față de China”, menționând că Administrația de la Beijing este cea care „a încălcat acordul” și încearcă acum să renegociere, relatează Reuters citat de Mediafax.

Donald TrumpFoto: Captura YouTube

„Vom lua de la China zeci de miliarde de dolari, din taxe vamale. Cumpărătorii pot alege să producă bunurile în Statele Unite (în mod ideal) sau să le cumpere din țări fără taxe”, a transmis Donald Trump prin intermediul unui mesaj publicat pe Twitter.

Vineri, la doar câteva ore după ce a majorat nivelul taxelor vamale pentru un volum de importuri de 200 de miliarde de dolari din China, liderul de la Casa Albă a escaladat disputa comercială cu Beijingul și a ordonat pregătirea de taxe vamale suplimentare pentru importuri din China în valoare de alte 300 de miliarde de dolari.

Totuși, deși discuțiile purtate recent între oficialii americani și chinezi s-au încheiat fără un rezultat privind tensiunile în plan comercial, Donald Trump a anunțat că SUA și China intenționează să continue negocierile. Președintele american a menționat că aceste taxe vamale "ar putea să fie sau să nu să fie eliminate, în funcție de ceea ce se întâmplă în viitoarele negocieri".

Ministerul chinez al Comerțului a anunțat că Beijingul va lua contramăsuri, potrivit agenției The Associated Press.