Președintele Statelor Unite este acuzat din nou că nu dă dovadă de fairplay în ceea ce privește modul în care joacă sportul său favorit, golf. De altfel, Trump susține că a câștigat în jur de 20 de titluri de campionat, ceea ce experții cataloghează ca fiind o minciună, scrie The Independent.

Trump joacă golfFoto: Captura YouTube

Acuzațiile vin tot de la Richard Reilly, un scriitor din Statele Unite care a publicat și o carte în care descrie modul în care președintele american a trișat în jocul de golf de-a lungul timpului.

Cea mai recentă acuzație a lui Reilly se bazează pe faptul că președintele american l-a abordat pe Ted Virtue, câștigătorul unui campionat de golf și l-a provocat la meci de tipul „câștigătorul ia totul”. De reținut este faptul că Donald Trump nu a reușit să fie prezent la competiția reală.

Virtue, care se afla atunci în compania fiului său de 10 ani, a încercat să privească situația cu amuzament, însă președintele a insistat, conform spuselor lui Reilly: „Trump era cât se poate de serios. De altfel a spus «Vom juca următoarele șase lovituri pentru titlu», iar Ted i-a răspuns «Joc cu fiul meu, dar mulțumesc oricum», însă Trump a continuat: «Poate juca și fiul tău», așa că au jucat”, a afirmat Rick Reilly.

În timpul meciului, Trump a aruncat mingea în apă, în timp ce oponenții săi au nimerit mai aproape, pe gazon. Atunci, președintele s-a grăbit să afirme că mingea aruncată de băiatul de 10 ani a fost a lui, de fapt. Cel care îi căra crosele lui Trump i-a susținut povestea.

Povestea a fost publicată în revista „Golf Magazine”, iar scriitorul Reilly a afirmat că a putut să verifice acuratețea informațiilor, căci a vorbit cu cel puțin încă doi membri ai clubului.

Rick Reilly a publicat cartea „Comandantul trișor” pe 2 aprilie 2019. În cartea care însumează 250 de pagini, Reilly povestește modul în care Trump trișează pe terenul de golf, acuzându-l pe președintele american că ar fi trișat chiar și în fața lui Tiger Woods.