Guvernul din Sri Lanka le-a cerut vineri moscheilor să le ofere copii ale predicilor lor și să arate fermitate față de extremiștii religioși, după atacurile jihadiste care au ucis 258 de persoane în duminica de Paște, relatează AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

Atacurile sinucigașe comise de către islamiștii din Sri Lanka au rănit, de asemenea, alte 500 persoane pe 21 aprilie. Aceștia au vizat biserici creștine și trei hoteluri de lux din Colombo și au fost revendicate de către grupul jihadist Statul Islamic.

”Dată situația din țară, ministrul poruncește tuturor oficialilor moscheilor să nu permită și nici să nu participe la orice adunare care promovează ura sau extremismul în orice manieră”, a anunțat Ministerul pentru afaceri religioase musulmane.

Ministerul a spus că toate moscheile trebuie de-acum înainte să le ofere copii ale predicilor.

După atentate, autoritățile au impus starea de urgență, iar forțele de securitate au condus o serie de raidului în țară, omorând mai mulți presupuși islamiști. Cel puțin 56 de suspecți rămân în detenție, potrivit poliției. Autoritățile au expulzat, de asemenea, aproximativ 20 de străini religioși cărora le expiraseră vizele.

Potrivit poliției, toți membrii celulei responsabile pentru atacurile de pe 21 aprilie fie au murit, fie au fost arestați. Dar alte atacuri sunt posibile.