Copii din sudul Rusiei care au îmbrăcat uniforme militare și au defilat în fața părinților lor și a oficialilor înainte de Ziua Victoriei au produs mândria autorităților locale, dar au stârnit în același timp și indignare în Rusia, relatează The Moscow Times.

HotNews.roFoto: Hotnews

Administrația orașului Piatigorsk se laudă că aproximativ 500 de preșcolari îmbărcați în soldați socvietici au participat la o paradă luni. Imaginile - între timp șterse - îi arată pe copiii cu vârsta de 6 ani cu arme de jucărie tip M16 pe care armata sovietică nu le-a folosit niciodată.

În timp ce oficlialii care au văzut parada au spus că insuflarea ”educației patriotice” la vârste fragede contribuie la o ”societate mai sănătoasă”, alții au fost indignați de imagine, spunând că copiii nu ar trebui să fie învățați să glorifice războiul.

Ramara Pletnevam, șefa Comisiei pentru Familie, Femei și Copii din Duma de Stat, a spus că copiii nu ar trebui să fie înarmați.

”Sunt teribil de întristată că 9 mai s-a transformat într-un fel de carnaval în Rusia”, a spus Ksenia Chudinova, redactorul-șef al revistei Snob.ru.

Psihologul Guzel Makhortova a notat că afișarea tinerilor cu arme ”hrănește de multe ori narcisismul nesănătos al adulților”.