Poliția Metropolitană a început o investigație după ce un foc de armă a fost auzit lângă o moschee din Londra, în timpul rugăciunilor de seară care au loc pe perioada Ramadanului, scrie The Guardian.

HotNews.roFoto: Hotnews

Autoritățile au anunțat că nu există victime. În momentul de față se crede că împușcătura a fost cauzată de un pistol cu gloanțe oarbe, iar incidentul nu este văzut ca un atac terorist.

Împușcătura a fost auzită lângă moscheea Seven Kings din Ilford, în estul Londrei. Bărbatul înarmat a intrat în lăcașul de cult, dar a fost dat afară de cei prezenți înăuntru. La câteva momente după aceea a fost tras focul de armă.

Incidentul apare în contextul atacului de la Christchurch din Noua Zeelandă, unde 51 de oameni au fost uciși, și la aproape doi ani de atacul terorist de la moscheea din Finsbury Park din Londra, care a făcut o victimă.

O persoană care se afla în momentul tragerii în interiorul clădirii a declarat că împușcătura s-a auzit la aproximativ jumătate de oră de la începutul slujbei.

"În timpul Ramadanului, la rugăciunile de seară moscheea este plină", a declarat acesta.

Mufti Suhail, imam al lăcașului de cult, a afirmat că un bărbat a intrat în moschee în timpul rugăciunilor. "Individul a fugit în momentul în care a fost oprit de frații noștri care stăteau de pază", a spus Suhail.

Autoritățile se află încă în căutarea suspectului.