Președintele SUA, Donald Trump, a declarat joi că nu poate exclude posibilitatea unei confruntări militare cu Iranul, în contextul amplificării tensiunilor între cele două state, și a îndemnat liderii iranieni să accepte negocieri pe tema programului nuclear iranian, informează Mediafax citând cotidianul Haaretz.

HotNews.roFoto: Hotnews

Trump a fost întrebat, în cursul unei conferințe de presă improvizate la Casa Albă, dacă este de părere că există riscul unei confruntări militare cu Iranul, în contextul în care prezența militară americană în regiune a fost întărită, inclusiv prin trimiterea grupului naval al portavionului USS Abraham Lincoln.

"Cred că întotdeauna am putea spune asta, nu? Nu vreau să spun nu, dar sper că nu se va întâmpla. Avem una dintre cele mai puternice nave din lume și este pregătită și nu vrem să facem nimic", a răspuns președintele SUA.

Liderul de la Casa Albă a refuzat să ofere detalii referitoare la motivul pentru care a trimis portavionul USS Abraham Lincoln în regiune, spunând doar că Iranul era "foarte amenințător".

"Avem informații despre care nu doriți să știți", a adăugat Trump.

Pe de altă parte, liderul de la Casa Albă a îndemnat liderii iranieni să se așeze la masa negocierilor pentru a discuta cu el despre renunțarea la programul nuclear al Teheranului.

"Ceea ce ar trebui să facă ar fi să mă sune. Putem ajunge la o înțelegere, un acord echitabil, doar că nu vrem să aibă arme nucleare - nu cerem multe. Și i-am ajuta să-și revină în formă", a afirmat președintele SUA.