"Evaluările Comisiei Europene sunt descurajatoare, nu cifrele noastre", a declarat premierul italian Giuseppe Conte, la sosirea la summit-ul liderilor europeni de la Sibiu, jurnaliştilor care l-au întrebat despre previziunile economice ale Bruxelles-ului asupra Italiei, potrivit ANSA și Rador.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Am definit negeneroasă evaluarea Comisiei Europene" pentru că este ca şi cum "toate măsurile adoptate în ultimele luni" ar avea "efecte zero". Mi se pare "foarte pesimistă", a adăugat Conte, răspunzându-le jurnaliştilor.

"Obiectivul Italiei este să aibă o reprezentare adecvată în organele comunitare. Începe să se vorbească despre numiri, iar se va lucra de acum până în următoarele săptămâni. Aşteptăm şi alegerile europene", a spus preşedintele Consiliului de Miniştri italian.

"Riscul izolării este complexul nostru, dar, în realitate, cum vedeţi nu suntem niciodată izolaţi în niciun meci, dimpotrivă, şi avem încredere că nu suntem nici aici, dar trebuie să muncim", le-a răspuns Conte jurnaliştilor care l-au întrebat dacă există riscul izolării pentru Italia în meciul numirilor.