Președintele SUA, Donald Trump, îl va nominaliza pe Patrick Shanahan să ocupe funcția de secretar al Apărării, acesta servind deja în această funcție ca interimar din luna ianuarie, a anunțat joi purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, informează postul Fox News.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Shanahan a dovedit în cursul ultimelor câteva luni că este mai mult decât calificat să conducă Departamentul Apărării, și va continua să facă o treabă excelentă", a anunțat Sarah Sanders, purtătoarea de cuvânt a Casei Albe.

Patrick Shanahan, în vârstă de 56 de ani, are o experiență îndelungată în industria de apărării, lucrând la compania Boeing timp de peste 30 de ani, însă experiența sa în cadrul administrației federale este una limitată. Înainte de a prelua funcția de secretar interimar al Apărării, Shanahan a fost adjunctul predecesorului său, Jim Mattis, timp de aproape doi ani.

La scurt timp după anunțul Casei Albe, Shanahan a emis un comunicat în care se declară "onorat" de decizia lui Trump.

"În cazul în care voi fi confirmat de Senat, voi continua implementarea cu agresivitate a Strategiei Naționale de Apărare", a mai afirmat oficialul, adăugând că își menține angajamentul de a moderniza forțele armate ale SUA.

Predecesorul lui Shanahan, Jim Mattis, şi-a anunţat demisia de a demisiona la doar o zi după decizia liderului de la Casa Albă de retragere a trupelor americane din Siria.