SUA refuză semnarea declarației pentru protejarea regiunii arctice din cauza mențiunilor referitoare la schimbările climatice
Reprezentanții celor opt națiuni membre ale Consiliului Arctic s-au întâlnit marți în Rovaniemi (Finlanda) pentru a stabili o agendă pe 2 ani, concentrată pe prevenirea efectelor schimbărilor climatice prin strategii de dezvoltare sustenabilă.
Însă pentru prima dată de la formarea consiliului, în 1996, declarația a fost anulată deoarece SUA nu a fost de acord cu felul în care era formulat textul legat de amenințările cauzate de schimbările climatice.
Acest refuz apare imediat după declarația Secretarului de Stat Mike Pompeo, care a afirmat că schimbarea climatică aduce "noi oportunități pentru comerț".

România și trenurile internaționale - O istorie de 130 de ani, de la trenurile ce parcurgeau peste 3.000 de km până la rutele mult mai scurte din prezent
Walker, Texas Ranger, se întoarce! / Vești bune pentru fanii Indiana Jones / Noi dovezi despre formarea găurilor negre supermasive
VIDEO Rusia, o viață în exil: Copiii Gulagului se luptă de 30 de ani pentru a reveni acasă
Sorin Cîmpeanu, invitat în studioul HotNews.ro de la ora 18,00. Realizator - Mona Hera
VIDEOINTERVIU/ Beneficiile pe care le pot acorda firmele angajaților anul acesta, dacă au posibilitatea, explicate de Cristian Rapcencu. De la cei 400 lei din telemuncă, la decontarea concediilor și cei 1.500 lei pentru creșă sau gradiniță/ Cum se poate deduce întregul cost cu casele de marcat
Să trecem la o soluție eco-nazistă ca să lichidăm 90% din populația existentă în prezent și să se ajungă la sub un miliar de oameni într-un fel de civilizație tehnologică?
Sau, cumva, să ne întoarcem d.p.d.v. tehnologic pe la 1700, când nu exista nici motorul cu aburi? Dar atunci cum se hrănește atâta populație? Nu uitați că, practic, mâncăm diesel! Pentru că în agricultură s-a obținut o productivitate mare folosind mașini cu motoare diesel. Și la navel tot diesel e rege.
Ar trebui tare, tare multe tehnologii noi, care încă nu se prea văd... Tesla? Bun, minunat! Da cât costă? Atât de mult încât numai cei mai bogați își pot permite o asemenea mașină. Și încă nu am auzit nimic de mașini agricole industriale electrice.
Apoi, pentru baterii se minerește foarte mult, ceea ce sigur afectează serios mediul.
Ce afectează mai grav mediul? Extragerea petrolului și arderea de benzină și motorină sau mineritul pentru a extrage ceea ce este necesar pentru baterii și electronică (mai ales Au și Li)? Aici ar trebui cumva tehnologii care să nu ceară mari cantități de Au și Li... Care?
Deci, cam greu cu prevenirea când sunt tare multe lucruri pe care practic nu le stăpânești. Numai când cunoști bine un fenomen poți să îl previi.
Sa spui ca o tehnologie in care nu s-a investit e scumpa in raport cu una care se vinde in milioane de masini, de zeci de ani. Abia acum producatorii se pun sa investeasca serios in asa ceva. Vrei un exemplu? Cat costa un televizor de 150 cm in urma cu 10 ani? Iti spun eu, iti vindeai un rinichi pentru el.
Sa spui ca alternativa la situatia curenta e doar extrema, sa nu mai folosim deloc petrol, alta prostie. Nu a cerut nimeni asa ceva. Nu poti sa spui ca daca se face ceva inseamna ca dispare dieselul a doua zis si ne punem sa dam la sapa. Este o discutie despre un trend.
Sa spui ca exista schimbari climatice inerente, pe care nu le putem influenta si asta este motivul pentru care nu ar trebui sa facem nimic desi toata comunitatea stiintifica este de acord ca NOI afectam in mod iremediabil mediu....
Mai baiatule, pune mana pe carte, documenteaza-te putin. Sau poate esti platit de unul altul sa imprastii mesaje de genul...