Un adolescent american care a luptat în instanță pentru dreptul său de a rămâne nevaccinat împotriva varicelei a contactat virusul responsabil pentru această boală, scrie BBC News.

HotNews.roFoto: Hotnews

Jerome Kunkel, în vârstă de 18 ani, și-a dat în judecată luna trecută liceul din Kentucky deoarece i-a fost interzisă participarea la cursuri și activități extracurriculare. Acesta a refuzat să se vaccineze, în contextul izbucnirii unei epidemii.

Avocatul său, Christopher Weist, a declarat pentru presa americană că băiatul a început să dezvolte simptome săptămâna trecută. Jerome a refuzat vaccinarea din motive religioase. În timpul procesului el a susținut că vaccinul este "imoral, ilegal și o formă de păcat", insistând că drepturile sale au fost încălcate.

Interdicția de a intra în școală a apărut după ce alți 32 de elevi au fost infectați, iar instituția a declarat existența unei epidemii. Weist a adăugat că băiatul nu regretă nici acum decizia sa de a nu se vaccina.

"Este vorba despre niște credințe religioase foarte puternice, sincere", a afirmat Wiest.

Departametul pentru Sănătate din Kentucky a decis să excludă elevii nevaccinați din activitățile instituțiilor de învățământ, începând cu data de 14 martie.

Înainte de producerea vaccinului, în jur de 4 milioane de americani erau infectacți anual cu varicelă. Acum numărul a scăzut la aproximativ 12.000 pe an. ​