O femeie care a refuzat să privească clipul de siguranță aeriană sau să citească pliantul cu instrucțiuni înmânat de însoțitorii de zbor a fost dată jos dintr-un avion din Wellington, Noua Zeelandă, scrie Guardian.

HotNews.roFoto: Hotnews

Femeia, despre care alți pasageri au spus că arăta ca o persoană bogată, stătea pe rândul în care este ieșirea de siguranță, dar a ignorat încercările personalului de zbor de a o face să asculte instrucțiunile de siguranță în cursa către Auckland.

”Clipul video începuse și însoțitorul de zbor ținea în sus pliantul cu instrucțiuni, dar femeia a început să se uite în jos la cartea pe care o ținea în mână”, a povestit un pasager. Apoi, femeia, care avea o geantă Louis Vuitton, și-a scos telefonul, în timp ce bărbatul care era cu ea se uita în propriul smartphone.

”Un însoțitor de zbor i-a spus, cu multă răbdare: 'Puteți, vă rog, să priviți la ce facem pentru că acesta este rândul cu ieșirea de siguranță?'. Însoțitorul de bord a fost foarte amabil și a tot rugat-o, dar femeia și-a băgat degetele în urechi”, a adăugat martorul.

Pentru că atitudinea celor doi începea să ducă la întârzierea cursei, alți pasageri i-au implorat să fie atenți, dar ei au continuat să refuze. ”Părea că nu le pasă”, a spus martorul.

Până la urmă, pilotul a fost nevoit să se întoarcă la poarta de îmbarcare pentru că un pasager ”nu a respectat instrucțiunile echipajului”, a spus Air New Zealand. ”Poliția aștepta la poarta de îmbarcare când avionul s-a întors acolo, iar clientul a fost debarcat”, a spus un purtător de cuvânt al companiei.