Cel puțin opt elevi au fost împușcați în cursul unui incident armat care a avut loc marți după-amiază la o școală din statul american Colorado, a anunțat Biroul șerifului comitatului Douglas, care a descris situația drept "instabilă", informează Mediafax citând site-ul postului Fox News.

Incidentul s-a petrecut marți după-amiază la o școală de științe și tehnologie din Highlands Ranch, o comunitate aflată la aproximativ 40 de kilometri sud de Denver.

Autoritățile au fost alertate după ce mai multe focuri de armă au fost trase în perimetrul școlii, membri forțelor de ordine încearcă acum să identifice și să localizeze suspectul sau suspecții în acest caz, a transmis Biroul șerifului.

Potrivit unor surse citate de postul ABC News, două persoane au fost reținute, iar autoritățile caută un al treilea suspect.

Holly Nicholson Kluth, un oficial din cadrul Biroului comitatului Douglas, a declarat că suspecții în acest caz sunt adolescenți, însă nu este clar dacă erau elevi la școala unde s-a produs incidentul.

Mai mulți elevi au fost răniți, a adăugat Kluth, fără însă să ofere detalii despre starea răniților.

Zeci de agenţi de poliţie și mai multe ambulanțe, mașini de pompieri și vehicule ale forțelor de securitate sunt la locul unde s-a produs incidentul.