Un adolescent înarmat a ținut patru femei ostatice într-un magazin din Blagnac, în apropiere de Toulouse, marți după-amiază, relatează Le Figaro. Atacatorul, cunoscut forțelor de poliție, a eliberat ostaticii după mai bine de cinci ore și după ce a tras de două ori în agenții de poliție. Acesta susține că este ”brațul armat al vestelor galbene”.

ostatici in FrantaFoto: Captura video

UPDATE 02:10 Autorul luării de ostatici din Franţa a fost arestat de forțele de securitate

23:30Toate cele patru femei luate ostatice în incidentul din Franţa au fost eliberate-surse. Tânărul înarmat care a luat ostatice patru femei într-un magazin din Toulouse a eliberat marți seara toate persoanele sechestrate, relatează agenția de știri Reuters, citând surse din cadrul poliției franceze. (Mediafax)

22.20: Potrivit unei surse din Poliție, anchetatorii au descoperit un testament lăsat de către atacator în casa sa din Blagnac în care spune ”îmi pare rău că am făcut asta”. Acesta asigură că ”dacă nu o fac, nimeni nu se va mișca, Așa că voi face asta pentru ca vestele galbene să nu piardă lupta”, a scris el.

22.09: Toate femeile ținute ostatice au fost eliberate, după aproape cinci ore.

21.48: Atacatorul susține că este ”brațul armat al vestelor galbene”, potrivit unei surse apropriate anchetei.

Suspectul este cunoscut pentru infracțiuni de drept comun și a fost arestat pe 15 februarie în cadrul mișcării ”vestelor galbene”.

21. 16: Un ostatic, o femeie în vârstă de 30 de ani, a fost eliberat în jurul orei 19.30, ora locală (20.30, ora României)

20.30: Potrivit unor surse din poliție, atacatorul are 17 ani și este cunoscut serviciilor de poliție. Până la această oră nu a fost făcută nicio revendicare oficială. Acesta nu a cerut decât prezența unui negociator.

Cei patru ostatici sunt femei, potrivit unei surse apropiate anchetei.

20.00 Ministrul de Interne, Christophe Castaner, a aterizat pe aeroportul din Toulouse pentru a se deplasa la locul atacului, potrivit unei surse din poliție.

Un bărbat înarmat a luat patru ostatici într-un magazin de tabac în jurul orei 16.20, ora locală (17.20, ora României).

Cei patru ostatici sunt legați, iar atacatorul stă în spatele lor.

Autoritățile au informat că bărbatul a deschis focul asupra polițiștilor și a solicitat prezența unui negociator.

Poliția a anunțat că este încă devreme pentru a stabili dacă incidentul este unul de natură teroristă, însă este posibil și să fie vorba despre o tentativă eșuată de jaf armat.

Identitatea bărbatului nu este cunoscută în acest moment și nu există informații despre eventualele revendicări ale acestuia.