O femeie a fost arestată într-un oraș din Polonia după apariția în mai multe locuri a unor afișe cu Fecioara Maria având halou curcubeu și a fost pusă sub acuzare pentru profanarea unei imagini religioase, arată The Guardian, citat de Mediafax.

Fecioara Maria cu halou curcubeuFoto: Captura Twitter

Ministrul de Interne polonez a descris imaginea, pentru care s-a folosit o variantă a Fecioarei Maria cunoscută ca "Madona neagră din Częstochowa", ca "barbarism cultural".

Curcubeul este unul dintre simbolurile comunității LGBT (lesbiene, bisexuali, gay, transsexuali, n.r.).

Femeia în vârstă de 51 de ani a fost arestată pentru lezarea sentimentelor religioase, după ce afișele au fost lipite în mai multe locuri din orașul Płock din centrul Poloniei.

Aceasta revenise dintr-o călătorie în străinătate când poliția a efectuat o percheziție la domiciliul ei, unde a găsit câteva zeci de exemplare ale afișului.

"Madona neagră din Częstochowa" este o icoană bizantină păstrată în mănăstirea din Jasna Góra, inclusă în lista patrimoniului mondial UNESCO.

Codul penal polonez pedepsește lezarea sentimentelor religioase. Dacă va fi găsită vinovată, femeia poate să primească o pedeapsă de până la doi ani de închisoare.

Ministrul polonez de Interne, Joachim Brudziński, a afirmat că "poveștile despre libertate și toleranță nu dau nimănui dreptul să lezeze sentimentele credincioșilor".

Partidul de guvernământ din Polonia, Lege și Justiție (PiS), încearcă să își mobilizeze electoratul pentru alegerile europene vorbind despre amenințarea la care este supusă țara în fața valorilor occidentale.

"Avem de-a face cu un atac direct asupra familiei și copiilor - sexualizarea copiilor, toată mișcarea LBGT, genurile", a spus liderul PiS, Jarosław Kaczyński, "toate acestea sunt lucruri importate, dar astăzi ne amenință identitatea, națiunea, perpetuarea ei și, prin aceasta, statul polonez".