Un sondaj recent realizat arată că majoritatea italienilor sunt în favoarea castrării chimice, scrie Il Giornale, citat de Rador. "58% dintre italieni sunt în favoarea introducerii unei legi care prevede castrarea chimică pentru pedofili și pentru violatorii recidivişti".

HotNews.roFoto: Hotnews

Potrivit cotidianului Corriere della Sera, sondajul realizat de Swg a fost comandat de partidul Liga Nordului. Doar 28% dintre italieni "ar fi împotriva introducerii măsurii'', în timp ce 14% dintre respondenți nu știu cum să răspundă'.

Tema castrării chimice a fost relansată în ultimele săptămâni de către vicepremierul Matteo Salvini după ce o femeie în vârstă de 36 de ani din Viterbo a fost violată de trei băieți (inclusiv un membru al Casapound).

"Nu există toleranță pentru pedofili și violatori: închisoarea nu este suficientă, avem nevoie şi de un remediu. Numiţi-l cum vreţi, castrare chimică sau blocaj androgenic, noi vom cere imediat dezbaterea în Parlament a proiectului nostru de lege care va acţiona asupra acestor persoane, indiferent că sunt albi sau negri, tineri sau bătrâni, aceştia vor fi pedepsiţi și trataţi ", a explicat liderul Ligii.

Chiar în aceste ore Salvini a anunţat că va continua lupta, cu prețul de a merge împotriva intereselor M5S. "Dacă cineva din M5S spune că nu-i place legea privind castrarea chimică a violatorilor și pedofililor, nu-mi pasă. Nimeni nu trebuie să mai pună mâinile pe femei și copii pentru tot restul zilelor sale", a spus ministrul de interne în timpul unuia din discursurile sale electorale din timpul turneului în Toscana, invitându-i pe cetățeni să semneze proiectul de lege al Ligii.